Gå aldrig ned på udstyr!

Det er en gammel lov blandt sportsfreaks og det holder stadig hele vejene – man skal aldrig gå ned på udstyr! Det er selvfølgelig mere end sandt, når det kommer til skiløb og skiferie, hvor gode ski og godt skiudstyr generelt har en kæmpe indflydelse på oplevelsen. Men man kan godt nok også få meget avanceret udstyr efterhånden, og det kan være svært at navigere sikkert gennem junglen af udbud.

Hvis du vil være sikker på at komme hjem med det rigtige skal du til gengæld blot kende til nogle basale grundregler (med mindre du er fuldblodspro, og så har du ikke brug for at læse dette indlæg) – det jeg prøver at sige er, at det ikke behøver være så svært at finde det udstyr, der gør dig til en ørn på pisterne.

Når du skal have fat i det vigtigste, som selvsagt er ski og skistøvler, skal du tage pulsen på dine behov – er du stille og rolig derude på de hvide bakker eller giver du den allerhelst fuld gas på vej ned? Vil du betegne dig selv som erfaren eller letøvet? Hvis du gerne vil have fart og sjov skal dine ski være korte – så svinger de meget lettere og det er super skønt, når du drøner ned ad bakken. Længere ski er bedst til mere øvede skiløbere, fordi de kræver lidt mere af løberen rent teknisk. Du skal også huske at spørge til svingradius og at undersøge hvor bløde skiene er. Tag en god allround ski, der hverken har for lang eller for kort svingradius og vælg blødhed, hvis du er stille og rolig på pisten og hårdhed, hvis du suser af sted med 120 km/t.

Hvad angår støvlerne, så skal du også vælge blødhed, hvis dit temperament er gemytligt og roligt, mens du skal vælge hårdhed, hvis du er klar på at hver en bevægelse, du laver, går direkte til skiene. Modellerne er lidt forskellige, med det vigtigste er at du får prøvet nogle stykker af, så du kn vælge den model, der passer bedst til din fod.

Jeg er stor fan af skiundertøj, men det skal være noget kvalitetsskiundertøj, før jeg klapper i hænderne. Det er så vigtigt, at det inderste lag er i et materiale, der formår at holde dig varm og svedfri. Sveden køler dig nemlig ned, og der er sjældent det, der er tanken, når man er på toppen af Alperne. Så køb noget af det dyre skiundertøj i et god materiale – du kan altid spørge i den lokale sportsforretning.

Hvad angår skibukser og skijakke, er jeg lidt af en brandfreak, så der kan jeg nok ikke prale af, at tænke helt rationelt. Jeg synes faktisk, at et sæt lækkert skitøj gør min skioplevelse det meget bedre. Og når jeg skriver lækkert, så mener jeg også i designet, og ikke kun fordi der er tale om de rigtige materialer. Men det vigtigste er selvfølgelig, at tøjet er varmt, vandavisende og åndbart. Det er så også ret vigtigt, at du har nogle gode lommer og et sted til liftkortet.

Det var lige et par gode råd til dig, der skal ud at investere i godt udstyr – og som forstå mig, når jeg døber et indlæg: “Gå aldrig ned på udstyr!”

 

 

 

 

 

Related posts: