Fjern nemt dit ukrudt

Fjern nemt dit ukrudt

Har man en have eller måske endda bare en lille indkørsel, så ved man hvor meget man skal kæmpe med ukrudt hver eneste år. Det dukker op alle steder og nogle gange har man virkelig bare lyst til at brænde det hele af.

Det kan du sådan set også godt komme til, ved at købe en ukrudtsbrænder med gas. Den mest hensigtsmæssige metode er selvfølgelig at fjerne ukrudtet manuelt med redskaber, men at brænde det væk er omvendt bedre end at sprøjte farlige gifte ud over ukrudtet. En ukrudtsbrænder gør det at du varmer planten op på så høj en temperatur at den indvendige cellestruktur bliver ødelagt – noget som forplanter sig hele vejen ned til rodnettet. Man skal så huske på kun at varme den op og ikke forkulle plantet, da det bare vil medføre at et nyt skud vokser frem med det samme igen.

Er du i tvivl om plantet er blevet tilpas gennemvarmet, så kan du lige trykke sammen på den og hvis der efterlades et mørkegrønt mærke, så er det perfekt. Derefter kan du nemlig fjerne planterne helt med en stiv kost. Man kan få en ukrudtsbrænder med gas enten med trolley eller som håndholdt model. Er det kun lige indkørslen og en lille have, kan du sagtens nøjes med den håndholdte, mens hvis der er større behov, kan du købe en model med trolley.

De små stokmodeller kan fås for et par hundrede kroner, for eksempel OPJ Biolet Ergo til 200 kroner i byggemarkederne. Skal du have en større model kommer prisen lidt mere an på størrelsen af gasflasken og hvilken måde flammen bliver antændt på. Du skal nok regne med mindst 600 kroner for sådan en ukrudtsbrænder.

<h2>Grøn men langsom metode</h2>
Jeg skal ikke kunne sige hvad der er rigtigt eller forkert for dig, men min personlige erfaring er, at man skal have rigtig meget tålmodighed for at benytte en gasbrænder. Det tager lang tid og det går uger eller mere inden ukrudtet er rigtigt væk. Men det skader ikke naturen og for mange vil det opveje det besvær det vil være i forhold til at benytte traditionel gift til at dræbe det.

Related posts: