Den rare cykelhandler

Min cykel har brug for et eftersyn en gang imellem, og så er det altså rart at have en rigtig god cykelhandler, der gerne vil hjælpe en. Jeg har ikke selv særlig meget forstand på cykler, og der hvor jeg boede før, var min cykelhandler ikke så rar. Han gjorde næsten grin af mig, fordi jeg ikke vidste særlig meget. Nogle gange havde jeg da sikkert også nogle dumme spørgsmål, men nu betalte jeg jo ham altså for hans service.

Da jeg flyttede for nylig til et dejligt, stort hus med en skøn have og en lille sø, kiggede jeg mig derfor grundigt omkring i nærområdet for at finde en rigtig god cykelhandler, som kunne tjekke op på min cykel. På min tur rundt fandt jeg to forskellige cykelhandlere, jeg turde dog ikke gå derind lige på det tidspunkt. Jeg kunne mærke mine nervøse trækninger bare af at kigge derind.

Et rigtig godt sted

Nogle uger senere skete der dog noget, som gjorde, at jeg blev nødt til at gå til cykelhandleren. Min fine, skønne, blå cykel punkterede. Med sommerfugle i maven trak jeg derfor min cykel ned til den cykelhandler, der lå tættest på. Jeg kunne se, at han forhandlede alt fra flotte mtb cykler til rigtig fine, gammeldags bedstemorcykler. Det måtte være et godt sted, hvor han forhåbentlig vidste lidt om min type cykel også.

Min cykel parkedere jeg selvfølgelig uden for i et cykelstativ, som cykelhandleren vist nok delte med den sportsforretning, der lå lige ved siden af. Jeg gik ind til cykelhandleren, og en smilende mand kom gående i mod mig. Han gav hånd til mig, og allerede der syntes jeg bedre om ham, end jeg havde syntes om min tidligere cykelhandler.

Jeg fortalte ham, at min cykel var punkteret, og at den stod udenfor. Jeg ville også gerne have ham til at lave et almindeligt servicetjek på min cykel, fik nærmest hvisket frem. Han kiggede smilende på mig og sagde, at det skam ikke var noget problem. Jeg kunne komme tilbage og hente cyklen senere på dagen.

Den rare cykelhandler

Da jeg kom tilbage efter et par timer, var min cykelt blevet tjekket helt igennem. Og den var endda blevet pudset, så den strålede så fint i solen. Jeg småsnakkede lidt med cykelhandleren, før jeg betalte og tog min cykel. Ih, hvor var det bare en god cykelhandler, jeg nu havde.

Related posts: