Den perfekte beklædning til skituren!

Her på siden er vi store skientusiaster, og holder meget af jer læsere derude, hvilket er derfor, vi i dette indlæg vil give jer nogle fantastiske tips og råd til hvilken beklædning i skal iføre jer til skituren.

Skijakken

Det første vi vil se på er hvilken skijakke i skal iføre jer når i skal ud i den bidende kulde og det snebeklædte landskab. Her findes der efterhånden rigtig mange varianter og mærker, så som IcebreakerFjällrävenDidriksons og mange flere. De nævnte mærker, kan vi uden tvivl anbefale jer, da de er skijakkemærker, som i uden tvivl vil kunne holde varmen i, hvilket jo er rigtig vigtigt, når i skal ud i kulden. Der findes selvfølgelig en række ting i skal være opmærksomme på når i skal have en skijakke. Ærmerne i skijakken skal kunne lukkes tilpas stramt. Her er velkro lukninger bedst, da de tillader en lille smule luft sive ind og ud. Det skal ikke være elastik, da dette vil stramme for meget. Der skal være fleece eller andet blødt stof rundt i kraven af jakken. Hvis det ikke er et blødt materiale, vil du hurtigt få sår på hagen, da din hage hele tiden vil gnuppe op og ned af indersiden af jakken. Skijakken skal ikke være tyk, med foreksempel dun. Det er meningen, at en skijakke skal beskytte dig mod vind og vejr. Dens primære funktion er ikke, at holde dig varm. Du skal holdes varm af de to andre lag tøj du har på. Skijakken skal være vandtæt, og kunne holde til flere dages brug uden, at du bliver gennemblødt. Skijakken skal helst være en kraftig farve, gerne rød, blå, gul, lilla, eller en anden kraftig farve, så du kan blive set hvis det er sket dig noget.

Skibukserne

Dernæst skal i selvfølgelig også huske skibukserne. Når du skal vælge dine skibukser, er det en god ide, at du tænker over hvilket behov du har. Her mener vi om, du falder du meget og bliver meget våd. Hvis dette er tilfældet er det vigtigt med stor vandtæthed, hvilket som regel vil blive  oplyst under de enkelte skibukser i mm vandsøjletryk, eksempelvis 3.000, 5.000 eller 15.000 mm. Jo højere dette tal er, jo mere vandtæt er skibukserne. Derudover skal du også tage højde for åndbarhed, hvilket måler skibuksernes evne til at få fugten væk fra kroppen og er en særdeles vigtig egenskab, så du ikke bliver kold. Det oplyses eksempelvis som 10.000 g/kvm/24h svarende til 10.000 gram fugt per kvm på 24 timer. En åndbarhed på 3000 g/kvm/24h for et par skibukser siges at være åndbart. Skibukserne skal gerne kunne lukkes stramt om din støvler, og have snefang, så du ikke får sne ind til dine fødder. Hvis du føler disse råd nøje, vil du få en markant bedre skifeire.

Dernæst, skal du selvfølgelig huske, en hue, nogle gode og solide skihandsker, skiundertøj, skibriller så du altid har varmen hele turen igennem.

Vi håber i kunne bruge vores råd!

 

 

Related posts: