De gamle sejlere

Der er flere af personerne bagved bloggen som har sejlet i mange år, og som derved besidder de gamle sømænds tattoo. Derfor vil vi her snakke lidt om hvordan tattoo var i mange år har været et tegn på hvor meget mand man var. I gamle dage, var tatovering forbeholdt de trofaste sømænd som fik disse når tattoo hver gang de ramte en ny havn. Dette er stadig tilfældet nu om dage, men dette er ikke længere forbeholdt sømænd, men er derimod blevet en kulturel ting til såvel unge som gamle.

Tatovering forgår ved at indsætte blæk i det yderste lag af huden, hvorefter dette er synligt for øjet. Nogle af de første fortællinger omkring tattoo stammer fra de gamle sømænds logbøger, som kan dateres helt tilbage til 1771. Dog har tatovering været benyttet i mange flere år, og nogle af de første tattoo kan dateres tilbage til Egypten, hvor man sidenhen har funder mumier med tattoo.

Udover at være et kulturelt symbol benyttet i den vestlige verden, benyttes tatovering også stadig over hele verden som oprindelige stammer lokaliseret i Japan, Afrika, Nigeria, Tyrkiet, Taiwan og New Zealand. I mange af disse stammer bruges tattoo meget religiøst, og kan være imod overtro, mandsprøve mv.

Som det ses er der mange måder at benytte tattoo, og igennem tiden har benyttelsen af tattoo ændret sig meget som allerede forklaret. Det er sikkert at tattoo vil blive benyttet i fremtiden, men der vil sikkert også ske en ændring i benyttelse af tattoo, som der allerede er sket mange gange.

Related posts: